Geschiedenis

Het gebouw
Het gebouwencomplex  van  De Voorste Venne  stamt uit 1972. De ontwerper van het complex was Anton Pieck, die destijds al grote successen had geboekt met zijn illustraties en ontwerpen voor o.a. de Efteling. De Voorste Venne werd gebouwd als museum en heette toen Lips Autotron Drunen. Hier werden de meer dan 300 automobielen van de vermaarde collectie Max Lips tentoongesteld. Het museum werd al snel te klein en in 1987 verhuisde de gehele collectie naar het nieuw gebouwde Autotron Rosmalen. Sinds 14 september 1990 wordt het gebouwencomplex gebruikt door De Voorste Venne als cultureel centrum.

De naam
De naam ‘De Voorste Venne’ is een gebiedsnaam. In het verleden zijn langs de dijk tussen Drunen en Waalwijk, na dijkdoorbraken, talloze vennetjes/wielen ontstaan. De Elshoutse Wielen, een eindje verderop aan dezelfde dijk gelegen, zijn hiervan nog een levend voorbeeld. De vennetjes die ver van het dorp af lagen werden ‘De Achterste Venne’ genoemd en die dichtbij lagen, u raadt het al, `De Voorste Venne’.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten