Een nieuwe avond met Marieke Lucas Rijneveld

19 april 2021 door Marieke Lucas Rijneveld
lezing literatuur livestream

Op maandagavond 19 april is Marieke Lucas Rijneveld te gast tijdens een speciale editie van het Pieck Podium.
Neerlandicus Jan Willard gaat live vanuit De Voorste Venne met Rijneveld in gesprek over het schrijverschap, literatuur, het winnen van prijzen en meer.
En natuurlijk ontbreekt bij dit Pieck Podium de beeldende kunst en muziek niet.

De Bibliotheek Heusden, het Pieck en De Voorste Venne hebben schrijver Marieke Lucas Rijneveld uitgenodigd voor een nieuwe avond.
We zijn meer dan een bewogen jaar verder dan de oorspronkelijke datum.
Een jaar dat voor deze jonge schrijver ook in het teken stond van succes; de eerste Nederlandse Schrijver ooit die International Booker Prize binnen heeft gesleept en er ligt een nieuwe veelgeprezen roman, “Mijn Lieve Gunsteling”.

We hopen deze avond een inkijkje te krijgen in het universum van Rijneveld dat paradoxaal genoeg aan de ene kant compleet onnavolgbaar is, maar aan de andere kant ook onmiddellijk herkenbaar en altijd eigen.

Na aanmelding via de website van de Bibliotheek Heusden is de avond gratis, digitaal bij te wonen.

Marieke Lucas Rijneveld (1991)
Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Marieke Lucas Rijneveld debuteerde in 2015 met de dichtbundel Kalfsvlies, die onder andere werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. Haar tweede bundel, Fantoommerrie, verscheen in 2019 en werd bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs. In 2018 verscheen De avond is ongemak. De roman oogstte uitzonderlijk veel lof en werd bekroond met de ANV-Debutantenprijs. Het boek verschijnt in vertaling in 37 landen. Voor de Engelse editie (The Discomfort of Evening) ontving ze de prestigieuze International Booker Prize. November 2020 verscheen haar laatste boek Mijn lieve gunsteling. En hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit.Het is daarmee een meer dan waardige opvolger van de debuutroman De avond is ongemak.
 

Gesigneerd exemplaar Mijn Lieve Gunsteling #steunjeboekhandel

Via Boekhandel Sikkers, (Drunen) is het mogelijk om gesigneerd exemplaar van Mijn Lieve Gunsteling te bemachtigen. Stuur een email aan info@sikkers.nl en zij zorgen dat er een exemplaar met handtekening voor u gereserveerd wordt.

 

Het Pieck / De Voorste Venne

Anton Pieckplein 71 | 5152 LZ | Drunen

www.hetpieck.nl

www.devoorstevenne.nl

De avond is gratis bij te wonen, maar een vrijwillige bijdrage, een donatie via een QR code wordt op prijs gesteld.

Klik om je aan te melden voor de livestream op onderstaande knop

Foto is gemaakt door fotograaf, Jeroen Jumelet.

Aanmelden