Plein Fontein neemt pauze

De afgelopen weekenden was het binnenterrein van De Voorste Venne het decor voor Plein Fontein. Na een jaar met maar weinig vertier, organiseerden Niek Ottema en Tom Verharen  voor jongeren gezellige culturele avonden met muziek. De persconferentie van het kabinet van afgelopen vrijdag zet Plein Fontein in een ander licht. Plein Fontein kan volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid blijven plaatsvinden, omdat De Voorste Venne een culturele locatie is. 


Het aantal coronabesmettingen op dit moment in Nederland vraagt echter van iedereen gezond verstand. Ondanks dat Plein Fontein volgens de richtlijnen mag, is in overleg met de gemeente en organisatie geconstateerd en besloten dat het evenement, ook met testen voor toegang en zonder 1.5 meter afstand, niet meer kan plaats vinden zoals we het ons hadden voorgesteld. 
We maken met Plein Fontein even pas op de plaats. Later in de zomer gaan we kijken of de situatie zich weer beter leent voor deze mooie activiteit. Deze stap zetten we in goed overleg met de organisatie van Plein Fontein en de gemeente Heusden.


Reeds gekochte kaarten blijven geldig en we communiceren zo snel mogelijk nieuwe data voor de drie avonden met “Outsiders”, “YES-R/Terug naar Toen” en “Abba Fever”.
We vinden het vooral spijtig voor de jongeren in onze gemeente die we graag hadden verwelkomd. We hopen vooral dat eenieder zijn of haar verantwoordelijkheid pakt zodat we zo snel mogelijk het gewone leven weer op kunnen pakken en de leuke dingen doen die nu wegvallen.