Organisatie

Nieuwe start vanaf oktober 2018

Het in 2018 totaal gerenoveerde, karakteristieke gebouwencomplex van De Voorste Venne, ontworpen door Anton Pieck, telt meer circa 5.800 m2 met een divers aantal gebruikers en huurders. Het totale gebouw wordt beheerd door Stichting De Voorste Venne. Het vierkoppige bestuur verzorgt met het management voor de verhuur en facilitering van ruimten, en verzorgt en faciliteert de programmering. Voor meer informatie kunt u hier terecht.
 
Met de renovatie van het nieuwe complex, dat op 26 oktober 2018 officieel is geopend, is vanaf april 2017 gestart. Daarvoor is een periode van twee jaar plannen maken vooraf gegaan. Het vernieuwde complex is gebouwd in de vorm van een carré. Dit betekent vier zogenaamde “kloostergangen” met daaraan gekoppeld verschillende zalen, die met elkaar door deze gangen zijn verbonden. Op de hoeken van het bouwkundig carré zijn grote zalen met verschillende functies aanwezig. Dit zijn de theaterzaal, de Vennezaal (evenementenhal), de danszaal en de multifunctionele Utopia-zaal.
 
In het midden van het carré is door het bestuur een grote binnentuin aangelegd. De fontein, welke oorspronkelijk door de Drunense aannemers van toen in de jaren 80 is geschonken, is geheel gerenoveerd en hersteld. Met de aanleg van twee jeu de boules banen en een groot terras is de binnentuin een echte belevingstuin geworden. Het ensemble van de nieuwe binnentuin in een “Anton Pieck”–achtige omgeving is bijzonder te noemen.
 
De Theaterzaal (346 zitplaatsen) heeft een uitstekende akoestiek en kan worden gebruikt voor voorstellingen, concerten en lezingen. Zowel voor de amateur als de professional. De Vennezaal (max 1.200 personen) met een aangrenzende foyer is apart of in combinatie bruikbaar voor diverse evenementen zoals theater- en dansvoorstellingen, congressen, beurzen, lezingen, diners, etc. maar ook voor bijvoorbeeld schoolvoorstellingen, popconcerten of cd-presentaties. Voor kleinere evenementen is de multifunctioneel Utopia-zaal ter beschikking (max. 400 personen). Wenst u nog meer keuzes te maken dan hebben we nog het nieuwe Cultuurcafé (100 personen) en twee vergaderzalen (20-25 personen).
In het complex De Voorste Venne is pieck, het Centrum voor de Kunsten in de gemeente Heusden, gehuisvest. Een bezoek en gebruik van één of meerdere zalen van de Voorste Venne kan mogelijk gecombineerd worden met een workshop of andere cultuuractiviteit naar wens.
 
Verder wordt onderdak geboden aan een aantal vaste gebruikers van de accommodatie. Dit zijn o.a. Harmonie Drunen, ouderensociëteit Hunenhof, toneelvereniging ONS (Ontspanning Na School), toneelvereniging ONA (Ontspanning Na Arbeid), Slagwerkgroep Drunen en anderen in het complex... Een gemêleerd gezelschap!
 

Bestuur en management

Vanaf 2020 is er een nieuw bestuur actief om in goed overleg met de gemeente Heusden de Voorste Venne verder te ontwikkelen als bruisend cultureel centrum voor de gemeente Heusden.
 
Dit bestuur bestaat uit:
Tamara F. Veldkamp - de Jong, Voorzitter
Wendy de Jongh, Secretaris
Sander Budding, Penningmeester
Alfred Rombeek, Algemeen bestuurslid
Frans van Broekhoven, Algemeen bestuurslid

Zaal huren?

Klik hier om een aanvraag in te dienen voor het huren van een zaal.
Zaal huren

ANBI-status

Samenstelling en functies bestuur:
 
Tamara F. Veldkamp - de Jong, Voorzitter
Wendy de Jongh, Secretaris
Sander Budding, Penningmeester
Alfred Rombeek, Algemeen bestuurslid
Frans van Broekhoven, Algemeen bestuurslid
 
RSIN : NL007527755B01
Oud

Oud

nieuw

nieuw