Op zondag 28 november2021, aanvang 11.00 uur, wordt de finale gehouden van de reeks koffieconcerten welke in het seizoen 2020/2021 in De Voorste Venne te Drunen zijn gehouden.

 

Na een lang seizoen, welke onderbroken werd door afgelastingen vanwege de corona pandemie zijn wij nu aangekomen bij de finale in de vertrouwde zaal Utopia. Het afgelopen seizoen zijn er 7 concerten geweest met diverse musici. Aan het eind van elk concert heeft het aanwezige publiek een waardering gegeven. De 3 musici met de hoogste waardering strijden nu in de finale om de eerste prijs. Het belooft een prachtige finale te worden met 4 top musici. Naast de publieksprijs zal er ook een persprijs worden uitgereikt.

De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door het aanwezige publiek.

Overigens ligt er voor de deelnemers aan de finale een gedifferentieerd prijzenpakket klaar, zodat alle deelnemers aan hun trekken komen. Zo zal er naast de publieksprijs ook een persprijs worden uitgereikt.

 

Programma:   

10.30              zaal open

11.00              Opening

11.05              Finalist 1         

11.30              Finalist 2         

11.55              Pauze

12.10              Finalist 3         

12.35              stemming

12.45              Prijsuitreiking

12.50              Slotoptreden winnaar

13.00              Afsluiting seizoen 2020/2021 met een gezellig samenzijn.

Voor de finale hebben zich geplaatst:

  • Klassieke muziek

Hanneke Veldhuizen | Martin Kaptein

Hanneke(1998), docente & saxofoniste, studeert bij Johan van der Linden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Ze speelt altsaxofoon in het Lunette Saxophone Quartett en samen met Djuwa Mroivili vormen zij Duo Fuoco. Als docente was ze sinds 2017 werkzaam bij MEC Muziek, de Olster Harmonie en TacT Muziek. In Drachten kreeg ze les van Jelle Visser en hij bracht haar in contact met Johan van der Linden.Ze vormde het Lunette Saxophone Quartet samen met Puck van der Hoeven, Inge Mulder & Daphne Wesseling.

Martin Kaptein is op dit moment druk met het promoveren en uitvoeren van stukken van de Russische componist Alexander Skrjabin. Martin heeft recitals gepland voor, onder andere, het Europees Skrjabin Genootschap en het Grachtenfestival. Ook werkt Martin aan zijn eigen initiatief, de Scriabin Club. In 2020 werd Martin finalist van het Grachtenfestival concours .Martin won het beroemde “St. Cecilia International Piano Competition” concours in Porto, Portugal in 2015. In 2019 won Martin met zijn trio het kamermuziek concours aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

Hanneke Veldhuizen | Martin Kaptein

Christian Sanders

Christian is geboren in Groningen. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Aan dit instituut volgde hij ook de bachelor studie. Na het behalen van het diploma deed hij een masterstudie aan de HKU (conservatorium Utrecht) bij de Hongaarse pianiste en docente Klára Würtz. In 2015 behaalde hij cum laude het diploma met het tweede pianoconcert van Johannes Brahms, begeleid door het Utrechts Studenten orkest. Na zijn studie in Nederland kwam hij in contact met de in Oostenrijk bekende en gewaardeerde pianist Johannes Kropfitsch aan het conservatorium in Wenen. In 2017 behaalde hij met goed resultaat het COP-diploma. Christian volgde vele masterclasses en nam deel aan een aantal concoursen: hij won de tweede prijs op het Internationale Schubert Concours in Ruse (Bulgarije) en de prijs voor de beste uitvoering van de compositie van Schubert. Driemaal haalde hij de finale van het Prinses Christina Concours (noord). In 2017 behaalde Christian tijdens het Internationale Rosario Marciano Concours in Wenen de prijs voor de beste interpretatie van een compositie van Franz Schubert.

Christian Sanders
6919