• Klassieke muziek
  • Normaal: € 13,50

programma

Programma:    

11.00 uur | Opening

11.05 uur | Finalist 1

11.30 uur | Finalist 2          

11.55 uur | Pauze

12.10 uur | Finalist 3          

12.35 uur | Stemming

12.45 uur | Prijsuitreiking

12.50 uur | Slotoptreden winnaar

Voor de finale hebben zich geplaatst:

 

 

Illia Fialko

Hij werd in 2000 geboren in een familie van musici in Kiev. Zijn vader dacht dat Illia voor viool zou kiezen, net zoals hij zelf vroeger heeft gedaan, maar zijn moeder merkte de grote voorkeur op voor piano. Op vijfjarige leeftijd ging Illia naar de muziekschool waar hij aanleg toonde voor klassieke muziek en voor hard werken. Na enkele jaren ging Illia naar een gespecialiseerde muziekschool in Kiev, waar hij studeerde van 2007-2018. 

In die  tijd werd Illia laureaat van vele internationale wedstrijden en zat vol concert activiteiten in Oekraïne en in het buitenland. Het keerpunt in zijn leven was het  ‘Internationaal Kamermuziekfestival’ in Ede, georganiseerd door Anna Fedorova. Na de concerten en masterclasses in Ede, Den Haag en Amsterdam realiseerde Illia zich dat hij maar één droom heeft: studeren in Nederland. Een jaar later komt deze droom uit en nu is Illia een bachelor student aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van professor Naum Grubert.

 

Matvey Glukhovskiy 

 

Hij is geboren in Moskou op augustus 2003. Hij begon zijn muzikale opleiding op vijfjarige leeftijd en studeerde piano aan de Moscow Flier Music School en later aan de Tarusa Summer Piano School.
Hij behaalde de hoogste onderscheidingen bij concoursen in Rusland voor jonge talenten als solo-pianist en in ensemblespel. In 2019 behaalde hij de ‘Letter of Distinction’ van de pianofaculteit tijdens het Philadelphia International Music Festival. Vanaf 2018 vervolgde hij met succes zijn pianostudie aan de Gnesin Special Music School. Matvey volgde masterclasses bij gerenommeerde piano professoren. 
De jonge pianist studeert sinds 2020 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Hij is dankbaar voor de kans om deel te nemen aan allerlei muziekactiviteiten in Nederland, zoals concerten, festivals en concoursen. 

 

Anna Nebaba

De september-editie van Utopia Klassiek was voor de talentvolle 17-jarige Oekraïense pianiste. 
Ze was onlangs de prominente gast bij Podium Witteman. Anna vluchtte met moeder en zus uit Oekraïne. Ze verblijft in Abcoude. 
Maar “het is wel wennen en ik mis mijn vader die in Kiev is achtergebleven”, aldus Anna.
Anna heeft wel haar partituren meegenomen. Haar doel is concertpianiste te worden en is blij op te kunnen treden: “Zo kan ik iets terug doen, de mensen zijn erg aardig, maar ik hoop snel terug te kunnen gaan”.
Anna wist het aanwezige publiek, waaronder ook 16 Oekraïnse vluchtelingen uit de gemeente Heusden,  te bekoren met fantastisch piano spel. De waardering was zo groot dat Anna zich rechtstreeks wist te plaatsen voor deze finale.
Een bijzondere gast in september was de honorair Consul van Oekraïne, de heer Burger Dirven.
De consul was pas weer terug uit Oekraïne. In zijn toespraak complimenteerde hij Anna met haar spel.  
Hij onderstreepte nog eens de verbindende kracht van cultuur, zoals bij dit concert door Anna Nebaba.

8305
zondag 27-11-2022
11:00
Vennezaal