• Concert
  • Regulier: €12.50

Dirigent Geert Mooren neemt na 16 jaar afscheid van het Symfonisch Blaasorkest van Harmonie Drunen. Op vrijdagavond 7 juli staat hij voor de laatste keer als vaste dirigent op de bok tijdens een bijzonder afscheidsconcert.

Mooren staat bekend als een veelzijdig dirigent die allerlei muziekgenres durft te programmeren en hiermee muzikanten uitdaagt en met elkaar weet te verbinden. Onder zijn leiding groeide het Symfonisch Blaasorkest uit tot een succesvol veelzijdig orkest. Het programma voor het komende concert is door hemzelf samengesteld. Hij wil het publiek graag de veelzijdigheid van het orkest laten beleven. Op het programma staan o.a. twee delen uit Pini di Roma (Respighi), de pasodoble Ateneo Musical en nummers uit de Memories & Dreams reeks. Aan het programma werken de zangers Mario Veltman, Esmeralda Schütz, Lois Rutters en Josefine Wijnhoven mee. 

Mooren begon in 2007 bij het Symfonisch Blaasorkest. Hij maakte met dit orkest een grote muzikale reis. Bijzondere muzikale ontmoetingen en concerten waren bijvoorbeeld het concert met Philharmonie Zuid (2016), het Building Bridges project met de Neil van der Drift Group (2017), speciale kinderconcerten in 2017 en 2019. Ook trad het orkest onder zijn leiding verschillende keren op in de concertserie Verrassende Ontmoetingen. Mooren was de muzikale leider van de succesvolle reeks Memories & Dreams (2012, 2015, 2018, 2021). Onder zijn muzikale leiding werden vier concertreizen gemaakt: China (2010), Estland (2014), Italië (2018) en dit voorjaar naar Spanje. Mooren loodste o.a. met online repetities het orkest door de coronaperiode heen. Hij stak veel energie in het toekomstbestendig houden van de vereniging. Dit door nauw samen te werken met alle onderdelen van de vereniging maar ook door persoonlijke coaching en door jeugd een podium te geven. 

 

Hij neemt hiermee afscheid van een gemotiveerd orkest dat hem zeer dankbaar is en met plezier terugkijkt op een hele mooie periode. Het afscheidsconcert vindt op vrijdagavond 7 juli 2023 plaats in de Theaterzaal van De Voorste Venne in Drunen. Aanvang: 20.30 uur. 

vrijdag 07-07-2023
20:30
Theaterzaal