• Lezing/Info
  • Regulier: €12.50

HET LANGE, LUISTERRIJKE LEVEN VAN DE CHINESE KEIZER QIANLONG

In de 18e eeuw kent China een periode van grote economische en culturele bloei. Keizer Qianlong, een zeer ontwikkeld en belezen man, die China meer dan 60 jaar regeert, is voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor deze roemrijke periode. Deze fascinerende keizer houdt zich overigens niet alleen bezig met het politiek bestuur en de veelvuldige militaire campagnes, waardoor het Chinese rijk vergroot wordt. Tot zijn vele bezigheden behoren ook het beoefenen van filosofie, Chinese kalligrafie, schilderkunst en dichtkunst. Bovendien heeft hij een enorme kunstcollectie opgebouwd met zowel Oosterse- als westerse voorwerpen van onschatbare waarde.    

Tijdens zijn lange leven is hij ook heel geïnteresseerd in gezonde voeding en gebruikt hij regelmatig Chinese medicinal kruiden! Daarnaast  besteedt hij de nodige aandacht aan zijn (bij)vrouwen in de harem.....   Al met al, een boeiend verhaal! 

HET LANGE, LUISTERRIJKE LEVEN VAN DE CHINESE KEIZER QIANLONG

INFORMATIE INGRID van LEEUWEN

Al van jongs af aan is Ingrid van Leeuwen geboeid door het verleden. Spannende verhalen over de mensen vroeger en hun leefwijze door de eeuwen heen, spreken haar zeer aan. 

Na de studie Geschiedenis aan de Radboud-universiteit te hebben afgerond, is ze vele jaren werkzaam geweest in het middelbaar- en hoger onderwijs. Haar voorliefde voor kunst en cultuur leidde enkele jaren geleden tot het oprichten van haar bedrijf "Histotainment", dat gespecialiseerd is in de High-Society van de 18e en 19e eeuw. Hier kan ze zich naar hartelust uitleven op de combinatie van Cultuur & Entertainment in de vorm van presentaties… en in toenemende mate: High Food dat ze zelf op ambachtelijke wijze vervaardigt. Op dit moment zijn er meer dan 40 lezingen beschikbaar over uiteenlopende onderwerpen als "Aan het hof van de Zonnekoning" tot "Aan het hof van de Chinese keizer Qianlong". De laatste tijd heeft Ingrid zich tevens toegelegd op de combinatie van lezingen met High-Food. Vaak is het een bewerking van historische gerechten, door haar vervaardigd op ambachtelijke wijze. Een historische- en culinaire beleving!

8694