• Lezing/Info
  • Regulier: €10

AAN HET HOF VAN KONINGIN VICTORIA

Na een tijd van elegantie en losbandigheid in het begin van de 19de eeuw, komt Victoria aan de macht. Vele Engelsen spraken schande over het extravagante hof van haar voorgangers, haar beide   ooms George IV en William IV.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat de jonge koningin een totaal andere koers inslaat! Deze periode zal later de geschiedenis ingaan als de Victoriaanse Tijd. Een preutse tijd of toch niet???? 

We zijn te gast - helaas slechts virtueel- aan het hof van Koningin Victoria, haar hofdames en haar adviseurs.  Natuurlijk spelen Lord Grey en niet te vergeten Lord Sandwich ook een rol! Tijdens de presentatie wordt namelijk ook aandacht besteed aan de culinaire gewoonten in de Victoriaanse tijd. Logisch, want de High-Tea is immers in deze tijd ontstaan!                                                  

AAN HET HOF VAN KONINGIN VICTORIA

INFORMATIE INGRID van LEEUWEN

Al van jongs af aan is Ingrid van Leeuwen geboeid door het verleden. Spannende verhalen over de mensen vroeger en hun leefwijze door de eeuwen heen, spreken haar zeer aan. 

Na de studie Geschiedenis aan de Radboud-universiteit te hebben afgerond, is ze vele jaren werkzaam geweest in het middelbaar- en hoger onderwijs. Haar voorliefde voor kunst en cultuur leidde enkele jaren geleden tot het oprichten van haar bedrijf "Histotainment", dat gespecialiseerd is in de High-Society van de 18e en 19e eeuw. Hier kan ze zich naar hartelust uitleven op de combinatie van Cultuur & Entertainment in de vorm van presentaties… en in toenemende mate: High Food dat ze zelf op ambachtelijke wijze vervaardigt. Op dit moment zijn er meer dan 40 lezingen beschikbaar over uiteenlopende onderwerpen als "Aan het hof van de Zonnekoning" tot "Aan het hof van de Chinese keizer Qianlong". De laatste tijd heeft Ingrid zich tevens toegelegd op de combinatie van lezingen met High-Food. Vaak is het een bewerking van historische gerechten, door haar vervaardigd op ambachtelijke wijze. Een historische- en culinaire beleving!

8870