• Cabaret

Nederland kent Nancy van Heeswijk al 25 jaar

Maar niet onder haar eigen naam en zelfs amper met haar eigen gezicht. 

Na Jarenlang in de huid te hebben gekropen van Zuster begonia, De Buurvrouw, Lott Leberwurst en vele andere types wordt het tijd dat Nancy eens zichzelf laat zien en haar fantastische stem laat horen aan het grote publiek.

Dat ze dit niet graag als zichzelf doet, heeft een reden, die zowel emotioneel als hilarisch blijkt te zijn.

In het interactieve, humorvolle programma ‘Ik ben wie we zijn’ laat ze met een lach en een traan zien en horen wie zij én haar hilarische types zijn.

Het cabareteske liedjesprogramma heeft elementen waarbij een zakdoek nodig is maar zeker ook inlegkruisjes bij het lachen. En men zou zómaar kunnen ontdekken dat men allemaal wellicht een beetje is zoals Nancy… is zij wie iedereen is?

Voor je het weet ga je zingend en dansend de zaal uit.

“Waarom ga je altijd als typetje op het podium en nooit als jezelf?” Een vraag die mensen al jaren aan Nancy van Heeswijk stellen. Nederland kent Nancy van Heeswijk namelijk als Zuster Begonia, De Buurvrouw en tal van andere personages die op creatieve wijze meezingers omtovert tot humoristische verhalen. Maar wie Nancy echt is, weten maar heel weinig mensen.

Achter haar typetjes zit een onzekere zangeres verscholen. Een theatershow, een droom van Nancy, moet voor eens en voor altijd afrekenen met haar onzekerheid. De echte Nancy laten zien, zonder een masker op te hoeven doen. In een twee uur durend programma nam ze een uitverkocht Vestzaktheater mee door haar leven om tot de kern van haar onzekerheid te komen.

8511