• Beurs
  • Regulier: €5,00

Postzegelbeurs Filafair Summer 2023 in Drunen

Is uw interesse in het postzegel verzamelen gewekt? Heeft u nog iets op zolder liggen? De beurs is beide dagen geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. 

Voor de leeftijd tot 21 jaar is de toegang gratis. Entree € 5,00 p.p.p.d., parkeren gratis.

 

Groot aanbod van postzegelkavels tijdens Filafair Summer 2023

Op beide dagen is er een zeer groot aanbod aan niet verkochte kavels aanwezig voor de verzamelaar. 

Deze zijn te bezichtigen en aan te schaffen tijdens Filafair Summer 2023. Daarnaast ontmoet u enthousiaste postzegelverzamelaars tijdens deze halfjaarlijkse terugkerende beurs. 

Voor meer informatie over deze  beurs en veilinglijst kunt u terecht op www.filafair.nl

 

8592

Echte postzegelverzamelaars genieten bij een overdaad van aanbod.

Het aanbod is vandaag de dag enorm. Er worden prachtige verzamelingen aangeboden tegen spotprijzen waar je als verzamelaar alleen maar van kunt dromen. Nu heeft de verzamelaar de kans om zijn slag te slaan, de ontbrekende zegels te bemachtigen waar hij al jaren naar op zoek was.

Maar ook bijzondere en zeldzame exemplaren worden gekoesterd als een nieuw ontdekte “Rembrandt”. 

Er zijn grofweg twee soorten verzamelaars: de investeerder en de echte hobbyist. De investeerder dacht vroeger een kapitaal te vergaren met zeldzame postzegels en postwaardestukken. Die hebben inmiddels deels de deksel op hun neus gekregen. Je kunt nog steeds goed geld verdienen met de handel in dure zegels en postwaardestukken, maar de laatste jaren zijn er enorm veel postzegels op de markt gekomen van de verzamelingen die op zolder lagen. De echte hobbyisten zijn over. Zij willen hun verzameling compleet maken. En zij zijn degenen die elkaar hebben gevonden in een postzegelvereniging in onder andere ’s-Hertogenbosch en Drunen. Lid zijn van een vereniging is bijna noodzaak voor de verzamelaar. 

Via andere verzamelaars en de verenigingsactiviteiten kom je makkelijk en goedkoop aan de benodigde kennis, postzegels en informatie. Daarnaast is het natuurlijk erg gezellig op de maandelijkse bijeenkomsten en kun je ervaringen en nieuwe ontwikkelingen uitwisselen.

Is het verzamelen van postzegels interessant? 

Jazeker! Postzegels verzamelen is misschien niet sexy, maar wel reuze interessant. De beste reden om postzegels te verzamelen is dat het een fascinerende hobby is, waarbij altijd wat nieuws te ontdekken valt. Hoe meer je van de postzegels weet, hoe interessanter het wordt. Op postzegels kun je bijvoorbeeld de hele culturele, industriële of politieke ontwikkeling van een land herkennen. En het zoeken naar die ene missende zegel van een bepaalde serie is harstikke spannend! 

 

Ter gelegenheid van deze beurs is er wederom een serie postzegels uitgebracht welke als thema heeft “het Brabantse Dorpsleven”. De afbeeldingen zijn gebaseerd op de oude Brabantse prentbriefkaarten uit de periode 1900 – 1940. Deze frankeerbare postzegels zijn alleen verkrijgbaar tijdens deze postzegelbeurs, zolang de voorraad strekt.

 

Postzegelverzameling op zolder kan een fortuin waard zijn!

Goed nieuws, misschien ligt er wel een goudmijn bij u op zolder of anders wel bij opa of een ander familielid die niet meer omkijken naar een postzegelverzameling. Massaal onaangeroerde postzegelverzamelingen liggen nu op zolder of in kasten opgeslagen, wachtende op een nieuwe verzamelaar. Doe er iets mee!