• Film
  • Normaal : € 8,00

Still Alice

Still Alice gaat over Alice, die haar leven goed voor elkaar heeft. Ze heeft een leuke man, drie volwassen kinderen en een prestigieuze baan als taalwetenschapper op Harvard University. Maar langzamerhand raakt Alice de grip op haar geordende leven kwijt. Ze vergeet afspraken, valt in de herhaling tijdens presentaties en verdwaalt tijdens haar standaard hardlooprondje. Al snel blijkt dat Alice alzheimer heeft, ook al is ze pas vijftig. De wereld die ze kende wordt steeds kleiner. Alice moet haar leven en haar relaties opnieuw leren vorm geven. Het draait niet meer om de toekomst, maar om het moment. En om jezelf blijven, terwijl alles om je heen verandert.

De Amerikaanse neurowetenschapper Lisa Genova bracht haar roman Still Alice in eigen beheer uit in 2007. Twee jaar later werd het boek opgepikt door een grote uitgeverij. De heruitgave werd een bestseller. Still Alice werd in 37 talen vertaald en vloog wereldwijd 2,4 miljoen keer over de toonbank. In Nederland kreeg het boek de titel ‘ik mis mezelf’ 

Zoals dat wel vaker gaat bij populaire boeken, is Still Alice verfilmd. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth en Hunter Parrish. Julianne Moore wordt geroemd door de wijze waarop ze haar personage Alice neerzet. Ze ontving er zelfs de Oscar voor Beste vrouwelijke hoofdrol voor, de belangrijkste filmprijs van Amerika. 

maandag 16-09-2024
13:30
Theaterzaal