• Concert
  • Normaal : € 22,50

The Dubliners Experience

Vier de erfenis van de pioniers van de populaire folk, The Dubliners, met een onvergetelijke muzikale hommage rechtstreeks uit Dublin: "The Songs And Stories of The Dubliners". De getalenteerde muzikanten van The Dubliners Experience brengen de originele line-up van RONNIE DREW, LUKE KELLY, BARNEY McKENNA, CIARAN BURKE en JOHN SHEEHAN tot leven, met exact dezelfde bezetting als weleer. Hierdoor wordt de uitvoering van de liederen en de zang nagenoeg identiek aan de originele performances van The Dubliners. Authentieker kan bijna niet.

Luister naar tijdloze nummers als Whiskey in the Jar, The Black Velvet Band, McAlpine's Fusiliers, The Spanish Lady, The Irish Rover, The Auld Triangle, The Parting Glass en natuurlijk Seven Drunken Nights, waarmee The Dubliners internationale faam verwierven.

Mis deze ervaring niet en sluit je aan bij de velen die reeds tijdens de eerste succesvolle Ierse en Engelse tours van The Dubliners Experience mochten genieten van hun authentieke hommage.


Bezetting:
James Gallagher – banjo, zang
Anthony Rooney – gitaar, zang
Jeremy Jenkinson – whistles, gitaar, zang
John Hill – tenorbanjo, zang
Bardan Johnston – fiddle, zang

Met een optreden vooraf van Zeemanskoor Deining | 13:45 - 14:15 uur

Zeemanskoor Deining bestaat uit 12 mannen en 1 vrouw. We zijn tenslotte een zee-mans-koor. Onze dame is de accordeoniste van het gezelschap. Het koor heeft verder nog een Cajon,- een banjo en een gitaarspeler. Het koor bestaat volgend jaar 15 jaar en heeft een breed repertoir met Nederlandstalige  muziek wat regelmatig wordt ververst. Naast de shanty’s, werkliederen die door zeelui tijdens het varen, worden gezongen staan er ook Ierse ballads en Engelse seasongs op het programma.  Het koor heeft gemiddeld een twintigtal optreden op het jaarprogramma. Bij vereningingsbijeenkomsten maar ook bij bruiloften en soms zelf een privé concert op een verjaardag. Kortom waar wat te vieren valt kom je Deining met de eigen “band” tegen. Naast kwaliteit is vooral de sfeer erg belangrijk binnen Deining onder het motto “Samen ga je voor beter”.

Met een optreden vooraf van Zeemanskoor Deining | 13:45 - 14:15 uur
zondag 21-01-2024
14:30
Theaterzaal