De Voorste Venne

Het karakteristieke gebouwencomplex van De Voorste Venne, ontworpen door Anton Pieck, is in 2018 compleet gerenoveerd. De locatie telt meer circa 5.800 m2 en behuisd een diversiteit huurders en gebruikers.

Stichting De Voorste Venne exploiteert het totale gebouw. Onder leiding van het vijfkoppige bestuur, verzorgen de medewerkers de verhuur en facilitering van de totale locatie en de programmering. 

De renovatie startte in april 2017 waarna het complex op 26 oktober 2018 officieel is geopend. Aan de renovatie ging een periode van twee jaar plannen maken vooraf. Er is gebruik gemaakt van de reeds bestaande carré-vorm. De vier zogenaamde “kloostergangen” geven toegang tot de verschillende zalen, waarbij de grote zalen zich bevinden op de hoeken van het complex.

In het hart van onze locatie is een mooie binnentuin aangelegd. De fontein, welke in de jaren 80 door de oorspronkelijk Drunense aannemers is geschonken, is geheel gerenoveerd en hersteld.

Met de aanleg van twee jeu de boules banen en een groot terras is de binnentuin een echte belevingstuin geworden. De combinatie van de nieuwe binnentuin, omgeven door een “Anton Pieck”–achtige omgeving is bijzonder te noemen.

Het Pieck, het Centrum voor de Kunsten, is een van de toonaangevende gebruikers en samenwerkingspartner van De Voorste Venne. Een bezoek aan het CultuurCafé en/of het gebruik van onze zalen kan, in samenwerking met het Pieck goed gecombineerd worden met een workshop of andere culturele activiteit.

De Voorste Venne geeft verder onderdak aan diverse vaste gebruikers. Onze locatie is de huiskamer voor verenigingen zoals, Harmonie Drunen, ouderensociëteit Hunenhof, toneelvereniging ONS (Ontspanning Na School), toneelvereniging ONA (Ontspanning Na Arbeid). Bloeiende gezelschappen die zorgen voor bruisende activiteiten in De Voorste Venne.